- haš, čokoláda, charas (indické označení z jazyka hindí) - v domácím prostředí se nejčastěji jí v cukroví, kterému se říká mažun.
- Hašiš je vlastní pryskyřice konopí extrahovaná s tuky ve vařící vodě a vykrystalizovaná, účinné látky jsou cannabinoly, hlavně THC.
- A účinky? "Poblouznení" trvá 30 až 60 minut, vytrácí se po třech hodinách. Při ústním požití (např. v jogurtu) je průběh delší.
- Vzhled: vypadá jako hnědožlutá kostka, někdy do černa. 1,5 cm dlouhý váleček o průměru asi 6 mm by mohl být 1 gram.
- Nebezpečí: nebezpečné jsou vysoké dávky (nad 20 mg THC) a chronické zneužívání. Při otravě stoupá v mozku hladina serotoninu.
- Hašišový olej: Je to nejsilnější forma marihuany, je totiž 5x silnější než pryskyřice. Někdy se také vyskytuje pod názvem medový olej. Vyrábí se vařením jemně rozdrceného hašiše v rozpouštědle (např. alkoholu), tak se odstraní pevné součástky. Rozpouštědlo se odpaří a zbyde jen lepivý zelenohnědý olej.